Pyssel




Idag har vi varit flitiga. Tvättat fönster och ägnat oss åt trädgårdsskötsel. Det blev riktigt fint och vi känner oss nöjda. Vi hann sitta i solen ungefär en halvtimme innan det drog ihop till storm, som vi iakttog bekvämt bänkade på balkongen.


International Gin and Tonic Day



Vi har helt enväldigt utnämnt den 9 maj till gin och tonicens dag. En sådan fantastisk uppfinning måste väl ändå ha en egen dag, eller? Och vad har annars hänt den 9 maj som till varje pris måste uppmärksammas? I morgon är det ju 69 år sedan Tyskland invaderade Belgien, Luxemburg och Nederländerna, men idag är idag. Vi har firat den stora dagen genom att dricka två G&T, den ena med Bombay Sapphire och den andra med Gordon's. Tanqueray är annars vår favorit, men det är tyvärr slut på lagret för närvarande. BS är lite väl mesigt, eller hur?

Sen har vi ätit en utomordentligt god middag - färsk piggvar (inköpt hos Alderholmens egen fiskleverantör Fiskemagasinet) med färska musslor, vitvinssås, smörstekta skogschampinjoner, pressad potatis med lättkokta haricots verts och sockerärtor. Till detta en halvflaska Réserve de Bonnet. Perfekt!


Social Saturday









Och plötsligt blev det sommar! Men som vanligt har det blåst på Alderholmen, så igår packade vi utflyktsväskan och vid 11-tiden åkte vi ut till Rullsand. Först lade vi oss en bit från vattnet men efter ett tag kändes det lite väl kallt, så vi letade upp en grop bland buskarna där det var riktigt varmt. Tyvärr blev vi lite för röda – man lär sig aldrig. Strax efter ett dök Susanne upp och efter lite ommöblering fick även hon plats i gropen. Vi kom hem vid fyratiden och hade precis satt oss på altanen med varsin frozen Daiquiri när Annelie och Erik uppenbarade sig på hojen. Trevligt med spontanbesök! Senare på kvällen kom Tina och Tony (som nyss fyllt 50). Då hade det blivit lite för kallt att sitta ute men vi drack caiprinha i nedre vardagsrummet före middagen. Kom till slut i säng vid midnatt.

RSS 2.0