Ett riktigt gott år









Året är slut och vi kan konstatera att 2008 har varit nådigt mot oss. Det har varit disputation, bröllop, student och jämna födelsedagar. Vi har rest till Italien, Frankrike, Danmark, Grekland och England. Vi har haft både stora och små fester och hunnit umgås med väldigt många trevliga människor. Vi har klarat av att flytta och inreda ett nytt hem. Och nu hoppas vi att 2009 ska bli ett lika gott år för oss, för våra familjer och för våra vänner.

Jul på två sätt





Nu är julen över och vi är både mätta och utvilade. På julafton blev det svensk jul i lightversion med minijulbord och några få klappar. Vi var tre runt bordet – Anne, Richard och Micke och vi klarade oss utan risgrynsgröt, rödkål, sillsallad, kalvsylta och revbensspjäll. Och det var bara Anne som rimmade till julklapparna. På juldagen blev det engelsk jul i mellantung version med Bruno, Monica, Anne och Richard samt en ännu ofödd medborgare. Vi följde traditionerna med helstekt anka, roast potatoes och brysselkål till varmrätt, följt av Christmas Pudding med brandy butter och custard.  På kvällen spelade vi ett nytt spel som heter När då, då. Och vem vann? Naturligtvis tänkte vi på – och saknade – både Sarah (utsvävande liv i Sälen, stackarn) och Robin (magsjuka, stackarn).



Jul utan strul


Nu har vi stökat färdigt. I det allra närmaste. Det är bara julmaten, julklappsinslagningen, rimförfattandet och julbadet kvar. Anne har slitit som ett djur med pepparkaksbak, knäckebrödsbak, julgransklädning och städning. Och hon som tycker så illa om jul. Men se så fint det blev!


















Converse









Nu har Anne fått hem sina efterlängtade Converse. De låga turkosa inköptes i Brighton och de höga röda köpte Odd när han var i USA.

Strålande!



Det engelska vädret visade sig vara osannolikt oengelskt första helgen i december. Vi åkte från Heathrow till Brighton på fredag eftermiddag och gjorde stan på fredag kväll och lördag. Klarblå himmel och strålande sol på dagarna och mycket folk ute. På söndag åkte vi runt på landsbygden. Seven Sisters, East Dean, Wilmington och Devil's Dyke. Sussex visade sig från sin vackraste sida. På måndag tog vi bilen till Gatwick och sen tåg därifrån till Victoria.






RSS 2.0