Barcelona ..... has such a beautiful horizon






Spenderade några dagar med våra kära vänner Annelie och Erik i Barcelona. Bodde i gamla stan i en lägenhet som ägs av Korsnäs. Vilken förmån att ha tillgång till en sån! Tog bara hissen ner och befann oss mitt i smeten av tapasbarer, andra barer och restauranger. Alla utnyttjades, åtminstone nästan. Vi hann med en del turistande också. Dag 2 gick vi till Park Güell som var otroligt vackert. Promenaden var lång men det var nog bara bra med tanke på all chips och cava som intogs under resan. Vi hann också in i saluhallen som bjöd på ögonfröjd! Helt fantastiskt. Om man hade daglig tillgång till den skulle matlagning bara vara kul. Dag 3 var vi på stranden och brände fläsk. Dag 4 lämnade Richard oss för att tillbringa några dagar i Languedoc med John och Maureen. Vi andra åkte turistbussar hit och dit och såg naturligtvis en massa Gaudí, bla Famiglia Sagrada som såg ut som en gigantisk spettekaka med torn. En otrolig skapelse och man undrar vad som rörde sig i den mannens hjärna. Dag 5 var Annes sista dag som spenderades på stranden och sen fick hon själv ta sig hem till Svedala. Den enorma skräck vi hade för ficktjuvar och rånare slapp vi i realiteten vilket gjorde att resan blev bättre än Anne hoppats på. Hon är i alla fall inte färdig med Barcelona.

I Languedoc hittade Richard det perfekta huset. Ett gammalt vinodlarhus i Montouliers – en grannby till Cruzy – med underbar utsikt. Tyvärr är det begärda priset 400 000 euro, vilket är ca 100 000 för högt. Dessutom behöver huset rustas för en förmögenhet. Vi får se om vi lägger ett skambud........






Nybakad student




Igår blev Micke student. Fullt med folk och hög stämning på skolgården, men regnet hade vi klarat oss utan. Sarah dök upp - helt oväntat för Micke, som inte riktigt kunde identifiera henne i folkvimlet. Sen var det full fart hemma hos oss till 23-tiden. Idag är alla ganska sega och Micke har tappat rösten.


RSS 2.0