London





Pappas enda önskan inför sin 80-års dag var att han skulle få resa bort. Richard föreslog London och det blev London! Onsdag kväll pub - fish and chips -pub. Torsdagen Greenwich och maritimmuséet. Kom dit efter båttur på Themsen. Lunch på Trafalgar Tavern. Kvällen tillbringade vi på pub så klart och pappa iförd slips med norska flaggor...jättestiligt!

Fredagen var karlarna på HMS Belfast. Pappa handlade souvernirer i vild förtvivlan. Sen publunch och så skildes vägarna åt. Ungdomarna shoppade och vi "gamlingar" gick på krigsmuseum. Kvällen tillbringades på - ja puben! Lördagen shopping på Oxford Street och sen picknick i Hyde Park. Åt middag på italiensk restaurant och till och med pappa tyckte det var gott.

Resan var trevlig och pappa tyckte det var kul! Det tyckte vi också.







Äntligen Älgö!





Vi kom hem från Danmark för två veckor sedan. Vädret har varit lite si och så men vi har i alla fall varit i Stockholm ett par gånger. Förra veckan var vi där över dagen och shoppade. Det blev en del reakläder och second hand — Anne hittade en jeanskjol från Mexx och en skjorta från Filippa K och Richard köpte två art décokannor från Gense. På kvällen träffade vi Robin och åt lamm på Djuret i Gamla Stan.

Under den gångna helgen har vi varit i storstan igen, denna gång med Susanne. Vi fick låna Robins lägenhet och tanken var att vi skulle shoppa igen om det blev dåligt väder. Men det har ju varit minivärmebölja och shoppingen kom av sig helt. I fredags kväll började vi med ett glas vin på Mälarpaviljongen och sen åt vi hos Mamadou innan vi promenerade tillbaka till Sveavägen. Igår gick vi upp tidigt, fixade matsäck och åkte ut till vårt favoritbadställe — de fina klipporna på Älgö, bortom Solsidan. Det blev en underbar dag. Sen på kvällen åt vi moules et frites på Belgobar, och så tog vi vin och drinkar på ytterligare ett par ställen innan tjejerna gick på Stampen för att dansa och Richard gick hem för att lägga sig. Idag har vi varit slöa men nu är vi i alla fall hemma i Gävle igen. Anne börjar jobba imorgon, stackarn!


Ø Hurup







Vi hyrde en stuga i Øster Hurup på Jyllands östra kust för att kunna umgås intensivt med Adam en vecka. Det blev mycket lyckat. Vädret var helt ok alla dagar utom en, stugan var fräsch och rymlig och tomten var helt perfekt för en aktiv liten man på 17 månader. Vi kom till stugan på lördag eftermiddag, ganska trötta efter att ha kommit hem från Trömsö på fredag eftermiddag, packat om och sedan kört bil de 67 milen till Varberg på fredag kväll och natt. På söndag kom Adam, Monica och Bruno. Vi hann bada lite på söndag eftermiddag och Monica och Bruno åkte tillbaka till Århus och jobb på måndag morgon.

Det blev tidiga morgnar för oss ovana gamlingar – full fart från 05.30 de flesta dagarna. Men kul var det! Adam lärde sig nya ord och nya moves samt visade sig vara ett riktigt matvrak.

På onsdag var Monica och Bruno på visit och vi åkte till Fredrikshavn för att hämta Taina som hade beslutat att tillbringa sina sista semesterdagar hos oss. På fredag var det ösregn hela dagen så vi åkte in till Aalborg för att handla skor och sprit. På kvällen lagade Bruno och Monica god mat åt oss alla och vi bestämde oss – till Tainas besvikelse – att avstå från att gå på Kim Larsens konsert i byn. Och på lördag åkte vi hem...........



Tromsö






Första riktiga semesterdagen flög vi till Tromsö från Arlanda, tog ca 2 timmar. Från sommar till höst. Det var ca 10 grader och regn. Sen kom det lite mer regn och mycket mer regn men såååååå kom solen en dag. Då passade vi på att åka upp med fjellheisen. Alltså med linbanan upp på fjället. Där kommer alla uppifrånbilder ifrån. Fantastiska vyer. Bild från ovan: Vy från Sissel och Lars vardagsrumsfönster. Det är Tromsö man ser. Nedan från vänster: Bukta, det är huset min mor växte upp i. Det var kommunägda hus där de med små medel fick bo. Dom bodde 5 personer i en tvåa. Ändå pratar mamma ofta med glädje om sin uppväxt tack vare god sammanhållning i huset. Sen är det jag och min onkel Einar. Efter det Sissel och jag, Richard och jag och själva fjellheisen. Sen en bild på oss, Sissel, Lars och Björnar. Vi hade god samvaro och umgicks intensivt. Väldigt mysigt och trevligt. Därefter midnatssol som  Richard lyckades fånga på bild. En bild på mormor och morfars grav där också tante Nordis ligger. Där finns också en begravningsplats med engelsmän som avled under kriget. Dom yngsta var 16 år...bara barn.

Det var fina dagar och vårt värdpar tog god hand om oss och körde oss dit vi ville. Jag fick äta softis med chokoladepulver samtidigt som jag höll på att frysa ihjäl men det var det värt. Gick upp till Langvattnet där jag hade för mig att det låg ett flygplansvrak men det var bara en rostig del av ett transportsystem för is man använde för många år sedan. Snacka om barndomsminnen.






RSS 2.0