Tilldragelse i Skåne





Monica och Bruno gifte sig oerhört diskret i Århus men bjöd in till en svensk-norsk fest i Skåne i lördags. Vi började med champagne vid 13-tiden och fortsatte med frågelek och buffé fram till kvällen. Det var ett utmärkt tillfälle att träffa gamla och nya släktingar under trevliga former. Och Adam var på ett strålande humör! Han växer fort, den lilla mannen.





Vi tackar Bruno och Monica och önskar lycka till. Vi ses igen snart!


Antiparos





Vägen dit var lång och mödosam. Vi kom fram – efter tre olika flygturer, en taxiresa och en båtresa – vid 11-tiden på lördag. Solen sken och vi rusade iväg till den närbelägna nakenstranden. Därefter hade vi ett givet mönster varje dag under den vecka som följde. Frukost, sedan badstrand med elvakaffe och lunch på stranden. Hemåt vid fyratiden, dusch och några glas vin på balkongen. Alldeles för mycket chips. Ut på stan framåt 8, grekisk mat (mestadels mycket slätstruken sådan) och sen kaffe nån annanstans. En dag hyrde vi mopeder och åkte runt ön.




Efter en vecka åkte Susanne hem, tyvärr. Hon råkade få med sig det fina vädret. Taskigt gjort, tycker vi. Vi flyttade till Villa Harmonia, ett stort och fantastiskt hus som ägs av Anna och Georgios. Där bodde även två underbara danska damer, Hanne och Birgit, som vi hade riktigt kul ihop med. Tyvärr bodde också en hel klan med tyskar i huset och de bredde ut sig på ett ganska påfrestande sätt. Men värst var det med vädret – på tisdagen blåste det orkan och på fredagen blev det översvämning. Då lyckades Anne vinna Miss Wet T-Shirt Antiparos 2009. Hon var dock ensam deltagare i den tävlingen, eftersom alla förståndiga personer höll sig inomhus.





Hemresan var om möjligt krångligare än utresan, men hem kom vi till slut. Osannolikt solbrända och osannolikt trötta. Tur att vi började arbeta dagen efter hemkomsten!

RSS 2.0