Korthelg i Oslo


Vi åkte till Arlanda direkt från jobbet i fredags eftermiddag och tog flyget till Oslo. Vädret där visade sig vara lika vintrigt som här hemma. På Gardermoen blev vi hämtade av Adam, Monica och Bruno och fick åka i deras fina, nyinköpta Prius. Adam pratade hela vägen hem om att flyga. Och resten av helgen pratade han om i stort sett allt, ofta och gärna. Vilket ordförråd han har, den lilla pojken! På lördagen gick vi iväg och matade änder och på söndagen tog vi bussen in till centrum för att gå på julmarknad. . . . vi höll på att frysa ihjäl. Vi hann träffa Sarah en kort stund hemma hos Monica och Bruno i lördags och ta en fika på hennes arbetsplats i söndags innan vi åkte hem. Tänk att vi får träffa dem alla igen på juldagen, om inte vädret sätter en käpp i hjulet!



Sol, sand och stekta skinkor





Sent i måndags kväll kom vi hem från Fuerteventura, ordentligt solbrända efter två veckor med fint väder. Vi hade tänkt ladda med sol och avkoppling inför ännu en lång, svensk vinter och om den senaste tidens väder här hemma är någonting att gå efter var det välinvesterade pengar.

Den första veckan hade vi sällskap av Susanne som var lika lätt och behaglig att umgås med som hon brukar vara, och den andra veckan kom Sarah ner för en välbehövlig semester. Tänk att även Sarah vågade sola naken!

Det kanske inte är så många som skulle beskriva Fuerteventura som en vacker ö, men stränderna var fantastiska. Vi bodde mitt i Corralejo, vid öns nordspets, men åkte oftast till El Cotillo på västsidan för att bada. Nattlivet i Corralejo var inte speciellt imponerande så det blev inga sena utekvällar. Däremot hann vi med kopiösa mängder chips hemma, och en och annan GT. Bland våra grannar fanns ett jättemysigt engelskt par, Wally och Hilary från Felixstowe. De brukar tillbringa vårarna på Cap d'Agde och vi hoppas kunna bjuda dem på lunch hemma hos oss i Gabian nästa år.


RSS 2.0