Burns night 2010






På Alderholmen har vi ännu en gång firat den skotske nationalskalden. Vi var 12 runt bordet. Wine, women and song. Mat också, förstås. Genomgående skotsk meny, med haggisfyllda champinjoner och red onion marmelade till förrätt, venison stew med Orkney clapshot till varmrätt och Typsy Laird som avslutning. Vi hann även med ett och annat glas whiskey. Vissa dansade frenetiskt, andra valde en lugnare stil.



Nyår







Det har varit ett kallt och snöigt nyår i Gävle. Tur på sätt och vis, eftersom vi hade lovat John och Maureen snö och kyla. De kom till Arlanda dagen före nyårsafton och på nyårsafton kom Bruno och Adam, så det var fullt i huset. På nyårsaftons eftermiddag promenerade vi in till stan för att se på fyrverkeriet kl 16 och när vi kom hem blev det glögg.

Vi skjutsade Bruno och Adam till Arlanda på lördag och det var tur att Bruno inte behövde checka in sig själv, sonen och komplicerat bagage helt ensam, eftersom SAS markpersonal var ännu surare och ohjälpsammare än vanligt. Men resan gick tydligen bra, för de kom hem till Monica och Århus som planerat. Pga vädret var bilresan hem från Arlanda var ungefär lika obehaglig som SAS-personalen. Men på kvällen kom Sven och Anna Karin på middag och det blev en oerhört trevlig kväll.....

Igår - tisdag - åkte John och Maureen vidare till England. Arlanda igen. Totalt har det varit tre resor dit tur och retur på en vecka. Men kul att de kom och kul att vädret blev som på beställning.





Decemberhändelser




December har varit en social månad med många besök och diverse aktiviteter.

Det började med att Annes gamla tjejliga kom på besök första helgen. Det blir ju inte alltid som man tänkt sig och vi har nog lärt oss att första kvällen är den vi är mest sociala för dagen efter är det vissa som blir sängliggande. Dock innehöll första kvällen gott om skratt och även försök till att dansa efter Kraftwerks musik. Dagen efter slöade vi och promenerade för att se på bocken. Söndagen gjordes ett försök att inträda Valbo köpcentrum men vi tog ett helt varv i rondellen och åkte hem. Vi hade inte något bilskohorn med oss för det var nog enda chansen att få en parkering.

Richard tog en tripp till Århus för att hälsa på sina nära och kära och han kom hem förälskad igen...i Adam som är ett charmtroll!  Adam fick sina första converseskor som tack och lov inte var för små! Richard hade ett par härliga dagar med Monica, Bruno och Adam och var väldigt nöjd när han kom hem. Vi möttes i Stockholm och stannade över natten för att Richard skulle få utlopp för sitt matshoppingbehov. Vissa saker får man inte tag på i Gävle som en hel anka tex.

Micke och Anne åkte till mormor och morfar och bakade bullar en helg.

Julafton arbetade Anne och när kvällen kom var det tänkt att vi skulle vara ensamma men helt plötsligt dyker Sarah upp!!! Hon hade fått hemlängtan och kört hem över dagen så det blev en kort visit med lite kos i soffan.

Juldagen är ju Richards stora dag och Robin och Micke kom för att fira med oss. Vi åt mushy peas, anka med roast potatoes och god gravy samt christmas pudding med custard och brandy butter. Julklappsbyte och Anne fick en mycket fin plånbok precis som hon önskat sig och Richard en fleecetröja precis som han önskat sig:-) Tomten är snäll.





RSS 2.0